26 Aralık 2008 Cuma

Bitmek Bilmez Topuk Sevdası

Dünya üzerinde anlayamayacağım şeyler kategorisine bu kış yepyeni bir hede daha eklendi dostlar.

Kadınların bitmek bilmez topuk sevdası!

Tamam eskiden de pek anlayamazdım lakin eskiden zannedersem bu kadar zorlama -topuklu- giyen kadın yoktu.

Giydiğini taşıyan, tak taak taaak sırım gibi yürümekte olan bünyelere asla sözüm yok. Çok şık ve seksiler. Helalinden giysinler, yakışır.

Derdim taşıyamadığı ve büyük ihtimalle bunu bildiği halde ısrarla topuklu giymeye çalışan kadınlarla alakalı.


Ey kadınlar, sayın kadınlar!
Biliniz ki üzerinde yürüyemediğiniz her topuklu ayakkabı- çizme ile seksi değil, yalnız ve ancak çişiniz gelmiş gibi görünüyorsunuz.

Kural 1 - Şık/Seksi bir topuklu yalnız ve ancak şık ve jilet gibi ütüsü olan bir kıyafet kombini ile taşınır. Aksi takdirde prensin balosuna yanlışlıkla mutfak kapısından girmiş kibritçi kız gibi görünmeniz çok olası.

Kural 2 - Bacak boyunuz hallice kısaysa veya benim gibi deve gibi kadın statüsündeyseniz dize kadar çizmeler sizi emme basma tulumba gibi göstermekten başka işe yaramaz. (Kendimden biliyorum). Olup olabilecek en seksi haliniz en fazla bir at jokeyine benzeyecektir.



Kural 3 - Küt burunlu bot giymenin bazı ülkelerde yasaklandığını dahi biliyor muydunuz? O derece görsel sıkıntı yani. Üstelik küt burunlu bot dediğiniz şey üç giyimde buruşma yapacağından (en kalitelisinden dahi) maykıl tomas izleniminden başka bir seksapel beklemeyiniz.


Kural 4 - Yürüyüşünüze dikkat ediniz, gerekirse evde ayna karşısında, daha da gerekirse bir arkadaşınızın yanında yürümek suretiyle objektif yorumunu alınız. Yürüyüşünüz penguen gibi ise, kabadayı gibi lambır lumbur ise (ben!), poposu yanmış civciv gibi ise yürüyüşünüzü düzeltmeden topukluya yönelmeyiniz.

Bu noktada bu kadar çemkirebilmemin sebebi zamanında bu hususta en acı tecrübeyi geçirmemdir efendim. Kimse zannetmesin ki ben takkır takkır yürüyebiliyorum da sağıma soluma kibirle bakıyorum. Ha ha ha! Nerdeeeee :)

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Eheheh keyifli bir yazı olmuş, okurken gözlerimin önünden o bahsettiğin "topukla yürüyemeyen kızlar" adeta bir film şeridi gibi (!) geçti. :)) Yürüyüp yürüyememe işinin diğer insanlara bir göz zevki sağladığını bir yana bırakırsak, yanılmıyorsam the psyhcologist'te okumuştum; topuklu ayakkabı kadın giyen çoğu kadın kendini tam anlamıyla bir kadın gibi hissediyormuş, topuğun çıkardığı o "tak tak" sesi kadın için "ben de bu toplumun bir bireyiyim, burada ben de varım" anlamına geliyormuş. Sadece paylaşmak istedim. :)

Adsız dedi ki...

hahaha cidden eğlenceli olmuş..Çok güldüm.Fakat başka bir şeye daha dikkat ettim her blogçu bunu yapıyor ya ben de dahil olmak üzere. Kimse zannetmesin ki ben takkır takkır yürüyebiliyorum da sağıma soluma kibirle bakıyorum. Ha ha ha! Nerdeeeee :) cümlesi dikkattimi çekti. Sanıyorum bu sen diğer insanlara karşı nasıl değerlendirme yaparsın be! çemkirmelerine maruz kalmamak için koyulan bir sigorta :)

Bilge'lik Yolcusu dedi ki...

Heh heh heh benim gibi boyu 1,5 metre civarında olup da 1.85 lik sevgilisi olan kadınlardan mı bahsettin cicim??? Mecburlar,mecbuuuuuur....
Birlikte yürürken kazara bir vitrinde kendinizi görüpte bardakla sürahi gibi göründüğünüzü farkederseniz mecburcu olup bu eli oynarsınız....

Bilge'lik Yolcusu dedi ki...

Pufurcuğum yazın çooook güzel bayıldım...
üst yorumda unutmuşum da yazayım dedim. ;))

babegazelle dedi ki...

hehe güzel tesbitler cidden imzamı atarım altına benim de boyum uzun annem giyme travestiye benzion dio eheueheueh

beenmaya dedi ki...

canım herşeyin gönlünce olması dileğiyle şimdiden iyi seneler...sevgiler...

Adsız dedi ki...

Şişşşşt, 10 cm topuklu ayakkabıyla boyum 1.88'e çıktığı için babegazelle'nin problemini ben de bizzat yaşıyorum beaaa!!! :) Bu topuklular benim gibi kazulet karılara olmaz anacığım :P

YALNIZLIK OKULU dedi ki...

Nice umutlu senelere güzel arkadaşım:)))