15 Ekim 2008 Çarşamba

Kimdir Nedir?

Şu an ismini cismini anımsayamıyorum ama geçen gün gelen bir mailde şöyle diyordu: "Biz seni tanımıyoruz, hissettiklerini biliyoruz tamam ama tanımıyoruz. Ne yersin ne içersin, ne rengi seversin onu bile bilmiyoruz..." Bu beni düşündürdü. Bu kadar kişisel bir iş yaparken nasıl kendimle ilgili konulardan bu kadar az bahsettim acaba.

Hep başkalarını yazdım çünkü. Gelenleri, gidenleri, uğrayanları. Selam verip gidenleri. Bir şekilde hep başkalarıydı. Bu konuda atılan o mail olmasa farkında bile değildim. Tuhaf şey :) İnsanın kendinde göremediğini dışarıdan bir gözün şakkadanak seçip ortaya koyuvermesi. İnsan kendi içine o kadar mikro bakıyor ki dış göz makroyu kavrıyor heralde. ( vay!)

Netekim bence güzel bir vesile oldu. İş bu vesile ile işte ben canlar :)

* Sabahları en az bir koca fincan sade nescafe içmezsem adımı söyleyemem. Böyle bir sersemlik, bir pespayelik. Sırf bu yüzden sabahları yarım saat erken kalkarım işe giderken. Cin gibi ve tini mini hanım modunda uyanan kadınlardan olmadım hiç. Çok özenirim ayrıca uyanınca uyanabilen insanlara.

* Açlıktan ölmediğim sürece kabuska ve patlıcan yemem, mümkünse kabuska pişen eve dahi girmem, o derece tiksinirim. Patlıcan konusunda daha ılımlıyım ama diğeri ı ıh.

* Kırmızı ve mor ve tonlarının hastasıyım.

* "Müsait misin?" diye sormaktan aciz insanlardan tiksinirim. Kaldı ki bu insanlar size nasılsın bile demeden lambır lumbur hayatlarıyla ilgili türlü çeşit şikayeti sıralar ve her lafın başına itina ile "ben" getirirler. Benlerinde boğul emi. Dinlemeyince de ukala olursunuz.

* Hayatta sohbet etmekten en çok zevk aldığım kişi annemdir. Büyük bir şans bu hem kankam hem annem var.

* Bana bacı diyenlerin yarın öbürgün Gacı sıfatıyla bana yaklaşmasından nefret ederim. Ya baştan bacı-badi muhabbeti yapma, ben de ona göre konuşayım seninle, ya da asılma kardeşim!

* Yogurette!
Betty her yogurette yediğinde dünya kardeşlik ve barışa bir adım daha yaklaşıyor :)

* Yaptığım işi eleştir ama beni eleştirme, beni eleştirmek benim işim. Çok yırtıcı olurum öyle durumlarda. Yaşıyorsak bir bildiğimiz var. (bkz: başak burcu kadını)

* Coca cola zero içmeden neredeyse bir günüm geçmiyor. Eskiden de light içerdim.

* Fotoğraf çektirmek ve çekmekten hatta çekilen fotoğrafların üzerinde oynamaktan delicesine ve hunharca bir zevk alıyorum. Elimden gelse her saniye poz veririm ayrıca. Sahnede olmakla alakalı diye düşünmüşümdür hep ama emin de değilim.

* Tavuk göğsü ve kaymaklı ekmek kadayıfı, kıymalı börek ve köfte- patates kombinasyonlarından en az birine ölürüm \o/

* Arı ve çekirgeden, balon patlaması ve havai fişekten aşırı korkarım. Allah muhafaza elime çekirge zıplasa oraya bayılabilirim o derece. Arı sokmasına da alerjim var ne zaman görsem kaçıyorum mecburen :(

* Şeker hastasıyım ve bana gelirken (ben istemediğim sürece) tatlı alan kimseleri duvardan duvara dövmek isteği ile yanıp tutuşuyorum hep.

* Çat kapı gelen insanlara kapı açmam. Başlarda çoğu kişiye garip gelir bu ama sen telefon açmaya tenezzül etmiyorsan ben kapıya hiç etmem. İtiraf etmeliyim ki bazen telefonu da duyup açmadığım, pc başında olup da msn ya da skype a cevap vermediğim oluyor. Kafam kaldırmıor bazen. (Öyle de gıcığımdır) İş bu madde annem ve sevgilim için geçerli olmayıp acil durumlar da tenzih edilmiştir.

* Herhangi bir şeyi içimden gelmiyorsa yapmamaya çalışırım. İç sesimi dinlerim. İçimden gelmeyerek yaptığım HER ŞEY ters gider.

* Nazar vbz. şeylere çok inanırım. (Vallahi)

* Manikür ve pedikür hastasıyım. Çok da güzel yaparım. Manikürsüz pedikürsüz çıkmam abi!

* Çok kötü fön çekerim o yüzden kuaför candır.

* Kendimi bildim bileli kırmızı ve pembe saçlıyım. Birkaç sene kırmızı birkaç sene pembe idare ediyoruz :)

* Bencil ve cimri insanlara uyuz olurum. Mümküse arkadaş olmam, gördüğüm yerde kaçarım.

* Başkalarına hediye almayı çok seviyorum, küçük-büyük farketmez, hediye almak ya da süpriz yapmak hoşuma gidiyor.

* Pek kimseler bilmese de okuduğum okullardan biri de desen-tasarım idi ve desen çizmeyi çok severim. Yatağımın altı eskizlerle dolu eveeet :)

* Nevresim değiştirmek benim için bir zulümdür. En nefret ettiğim ev işi. Kırk kat ütü yapayım da onu yapmayayım :(

* Her yemekle yoğurt yerim, garipsendiğinde de şaşırırım.

* Kesinlikle internet bağımlısıyım. (Online olmazsa ölecek hastalığı)

* Ankara doğumluyum, ailemin çoğu İzmir'de ama İstanbul'da oturuyorum yıllardır. İstanbula karşı zaafım var. Sabahları işe giderken şükrediyorum İstanbulu yarattığı için Tanrıya :) (Bu da bir itiraftı)

* Kendimle ilgili konularda pek bir şey saklayamıyorum. Ne yaşasam ya yazıyorum ya anlatıyorum birilerine. Çenemden çekiyorum sonra da :(

* Koku hayatımda çok büyük yer kaplar. Her haltı koklarım. İster eşya, ister yemek, ister giysi olsun. Yarım şişe parfüm kullanabilirim hiç gocunmam. Tertemiz ve güzel kokulu olmak candır. Birisi bana güzelsin diyeceğine harika kokuyorsun desin, eriririm. Bu konuda tek deli benim sanıyordum ama süt kardeşim prettyinpink de yazmıştı geçenlerde. Hem şaşırdım pek kimse yapmaz çünkü, hem şaşırmadım biz çok benzeriz birbirimize bir çok konuda çünkü.

* Yalnız başıma ve kulaklıkla ve illa ki çok yüksek sesle müzik dinlerim. Aksi takdirde dinledim demem.

* Tır, kamyon ve minibüslere karşı zaafım var. Hem de çok. İsyanımdı ulan!

* Uyuz olduğum insanlara karşı domuz gibi oluyorum. Elimde değil istemeden oluyor. Tamam bazen isteyerek oluyor. Sinirlenince ya da kuyruğuma basılırsa çok pis laf sokarım. Kendimi tehlikeli bulduğum bir alan :( ama seversem de çok severim harbi öyle böyle değildir sevgim.

* Çok pis adam döverim. (İnanmazsınız ama öyle)

* Çok pis kadın da döverim. Bu konuda acaip bir potansiyelim var, bazen babama çektiğim konular oluyor tabii. Kavga etmeyi bizatihi ondan öğrenmiştim. Çok pis kavga ederdi babam tabi geçmiş gün. Yıllar var ki bilemiyorum şimdi ne yapar, kavga eder mi neeeder...

* Normalde ağzım çok bozuk ama şimdi şimdi düzeltiyorum yavaştan. (Ben de seni seviyorum aşkım ebet!)

* Simli, janjanlı, şekilli, kokulu, pıtırcıklı, kedili, kalpli, böcülü, çiçekli, renkli şeyleri çok severim. Takı, toka, kırtasiye eşyası hastasıyım. Bir de kar tanesi şekline bayılırım.

* Kış mevsimine aşığım. Kar yağsın, yağmur yağsın, gökyüzü gri olsun hastasıyım. Yaz mevsiminden nefret ederim. Bir nevi polar battaniyeyim. (manyakça ama evet)

* Son olarak, Normal değilim, farkındayım, böyle mutluyum.

Bir nebze olsun anlatabildiyesem ne mutlu, umarım hayal kırıklığına uğratmamışımdır :)

11 yorum:

๑ ★ prettyinpink ★ ๑ dedi ki...

okurken "ben de lan" dedigim cok sey oldu. yazmıssın zaten. cok benziyoruz evek.

skos dedi ki...

Yogurette ne lan yoğurt ye düzgün şahane diye dalıcaktım tam, sonra yoğurdu gördüm. Aferin.

Yoğurt beraber ve solo şarkılardaki o hep bulunan yegane içeriktir bu arada şahs-ı nazarımda. Hani solo şarkılarda tek başına yoğurt yemek muhteşem, beraber şarkılarda köftenin de karnıbaharın da üstüne döküp yemek harikulade.

Yes.

Official Editor dedi ki...

algıda seçicilk : mor duygusal renktir, insanı melankolik hale ssokar :))

Tod or not Tod dedi ki...

bebi candır.

beenmaya dedi ki...

yahu gidenler, gelenler, olanlar, olmayanlar ve anlattığın daha bir sürü şeyin içinde de aslında biraz da olsa sen yokmusun. varsın bence. en azından ben kendimce birşeyler gördüm, ve kendimce tanıdım, fikir yürütebildim senin hakkında. yani tanımıyorum demem, diyemem :))

ama bu tabiki verdiğin dteyalı bilgilerin yararlılığına gölge düşüremez ki bazı şeyler kafamda netleşti ve hatta ortak bir sürü şey belirdi diyebilirim. kırmızı saçlardan, kanka modeli anneye, sabah uyanamamaktan kokuya kadar...

aynı şehrin içersinde birbirimizin yüzünü görmesek bile seni tanımak ve hala tanıyor olmak güzel...

Adsız dedi ki...

koca betty puf puf,
Bu ka, uzatmana ne vardı sanki.
Deliyim, delikanlıyım demekle işi bitirirdin. Daha hızlı anlaşılabilir olurdun.

not:
Sokakta ki sevenin yazdı.

Adsız dedi ki...

Bu ne sürat.. Sevdim, sevindim...
Teşekkür..

betty puf puf dedi ki...

:))) Nedmek efem..

Brajeshwari dedi ki...

Tanıdık geldi cevaplar..
Bazılarına neden diye sormak istedim..

Blogunuzda ilk okudugumun bu yazı olması da, sizin hakkınızda detayli bilgiyle başlamama neden oldu..

Sevgiler..

betty puf puf dedi ki...

Hoşgeldiniz efem, hayatımın misafirisiniz :)

Adsız dedi ki...

* Son olarak, Normal değilim, farkındayım, böyle mutluyum.*

aslinda maddeler seklinde yazdigin ozelliklerin buyuk kismina sahip oldugum gibi cevremde de bircok kisi boyle...
neden normal olunmadigini anlayamiyorum.
bence gayet normal hatta siradan,herkes gibi iste...

mine berber