28 Nisan 2008 Pazartesi

mış gibi...


neo: gozlerim neden aciyor ?
morpheus: çunku onlari daha once hiç kullanmadin.

Kalbimiz, sevmeyi bilmediğimiz için mi bu kadar acıyor?
Yoksa emekleyerek öğrendiğimiz için mi?
Kullanılmamış olmanın getirdiği o ilk deneyimsiz adımlar mı öğretecek bize sevmeyi?
Bazı insanların hiç kullanılmamış misafir odaları var. Herşeyin üstü örtülü orda. Adım basınca o kadar anlaşılır ki yaşanılmamış olduğu. Hiçbir şeyin yeri değişmez. Hiçbirşey kirlenmez. Hiçbir şey kullanılmaz. Ancak kullanılırmış gibi yapılır. Kimi kandırır ki insan?
Mış gibi yapmak
Mış gibi yapmak zordur. Büyük ruh yorgunluğu. Aynı o kullanılmayan misafir odaları gibi, tüm mimiklerin üstünü örtmek bu. Yapabilir mi insan uzun süre? Aynı koltuk örtüsü örter gibi muhafaza edebilir mi içindekini?
Özünü ne kadar saklayabilirsin?
Başkası için mi miş gibi yaparsın yoksa kendinden korktuğun için mi?
Dokunmakan korkmaktır sever gibi yapmak. Gerçekten dokunursa öğrenir belki de, öğreneceğini bilir. Ruha dokunacağını bilir. Cesarettir başkasının ruhuna dokunmak.
Her baba yiğidin harcı değildir.
İşte geldik gidiyoruz dediğimiz dünyada
Bir yeldeğirmeni olanlar var..
Bir de kara gözlü don kişotlar...
Yel değirmenleri de yok aslında, sadece ordaymış gibi yapıyorlar!...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kalp yetmezliği bu resmen , kalbimiz sevmeyi bilmediği için değil hiç gerçekten sevmediği için.yada yapılanlara dayanamadığı için sancıyor hep...

Damarlarımda gezinen bu kanı hissetmememin sebebi acaba kalbimin karıncalanması mı ? kanatları yolunmuş güvercin gibi hissetmem kendimi bundan mı … bir hayrını göremedim şu kalbimin . bunca yıldır taşırım , bir işe yaramadı … ben hep yanımda gezdirdim , hep ihtiyaç anını bekledim ama yok … kimsenin işine yaramadı . kimsenin ihtiyacı olmadı . anlık ihtiyaçlar… sonra geri iade … ya ben kullanmayı bilmiyorum bu mereti , ya da millet kalp arsızı olmuş . şimdi kalgon bile kar etmez herhalde damarlarımdaki bu kireci sökmeğe . bu paslanmış aort artık porçözle bile açılmaz eminim . kalp yetmezliği dedikleri şey bu sebeple oluyor belkide . sebebini yiyeceklerde arıyorlar boşu boşuna . kalp yetmezliği yetişememekten oluyor bence … insanların , sevdiklerinin yaptıklarına yetişemiyor kalp . yetememek yani … hani ağır bir şeyi bir yere kadar taşırsın ya … sonrasında dayanamaz bırakırsın… dizlerinin bağı çözülür … işte kalp yetmezliği de insanlara karşı kalbin dizlerinin çözülmesi… yetememesi o bedene … yapılanlara yetişememesi